Blir 2015 ett år med storkrig?

Carl Bildt varnar för storkrik 2015 [1].
”Det gångna året visade med stor tydlighet att vi har kommit in i en farligare värld. Det måste vi alla fullt ut och på bredden av vår politik vara beredda att ta konsekvenserna av”, skriver Carl Bildt.

Allt han skriver är inte sanning och han är specialist på att ljuga, skylla ifrån sig. Men han är också en person som sitter på stora kunskaper och information. Carl Bildt är en person som ofta besöker Bilderbergruppen och andra hemliga sammanträden runt om i världen. Han har många kontakter och läcker en hel del information som möjligen t.om. är hemlig.

Det stämmer att det hettar till runt om i världen, Ukraina, Nord Korea och Isis i mellanöstern. Samtidigt, mycket av det vi hör är politik och medias hets om att ha något att skriva om. Jag har själv börjat ifrågasätta propagandan mot t.ex. Nord Korea [2] och hotet från Ryssland. Visst finns det kanske ett hot och en vilja att visa upp sin makt emot omvärlden? Men mycket i propagandan bottnar i att det finns krafter som vill att Sverige tar ett steg närmare Nato. Dessutom så har vi ett nära samarbete med Nato, flygövningar ect uppe i norrland, leker krig tillsammans med andra krigsmakter där hotet kommer från öst. Självklart blir det reaktioner?

Isis i mellanöstern utför USAś arbete, likt afganerna gjorde mot Sovjetunionen. Man oroas över Iran och Syrien, samt att den shiitiska gruppen stärker sina positioner i Irak. De som är mest oroade är familjen Saud i Saudi Arabien och andra gulf-stater som understödjer Isis. Dessa nationer har även ett nära samarbete med USA och västvärlden.

Den sjunkande oljepriset är också en del av krigföringen. Saudi Arabien kan producera olja till låga kostnader, lägre än de flesta andra olje producerade länder. Iran är mer bunden till oljepriset då man utför sanktioner mot landet. Ryssland har också oljan som en stark grund för sin finansiering.

Jag tror knappast på att 2015 blir ett år med mindre konflikter. Man låter Isis sköta sitt och gärna att konflikten ökar mot Iran.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s